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    英語を頑張る白熊

    Author:英語を頑張る白熊
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2009/07/08(Wed)

玄米に挑戦 To cook brown rice

今日は玄米のお話。

This is a topic which is brown rice.

日本に居た時は、ほぼ毎日玄米を食べていた。
健康の為に始めたのだが、食べてみると旨いのだ。

When I was in Japan, I usually eat brown rice everyday.
I started to eat it for my health, but it's tasty.



ロンドンに来てからというもの、白米ですら数回しか食べたことが無い。
いわんや、玄米をや(古文苦手だったなぁ)

I've not eaten white rice many times in London, much less brown one.


そして、こっち米はだいたい長粒種なんだよねぇ。
タイ米みたいなやつ。
長細くてパサパサしてる。

When I see rice in a store, it's usually long type, like Thai's rice, and dry.


で、今日挑戦したのがこのお米。

Today I bought and cooked this rice.
ロンドンの玄米


1キロで1.45ポンド。
約220円なり。
うーむ。
安い。

It's 1.45pounds/kg, about 220yen.
Mmmm.
Very cheap.



そして驚愕炊飯ジャーがこれ。

And this is an amazing rice cooker!
ロンドンの炊飯ジャー1
ロンドンの炊飯ジャー2


そう。
ただの電熱器です。
しかも強さは2段階しかない!
そしてタイマーもない
なので、他の料理をしながら生暖かい目で見守っていた。
(¬д¬。) ジーーーッ

So, it's just conversion heater.
And it has only two level of intensity!
Incredibly, there isn't a timer!
Then, I was cooking dinner as I took care of it.



そうそう、日本のお釜だと目盛りがあって、3合だったら水はこの線まで、と書いてあるが、
こちらはそんな物はありませぬ。
なので、当然目分量でござる。

Japanese rice cooker has scale, and we can know necessary volume of water.
But English one doesn't have it.
Therefore I put it in my sence.


スイッチオーン!
待つこと、約30分。
水が無くなって来たのを目で確認してスイッチオーフ!
見事に昔ながらの硬い玄米が炊き上がった。
最低30回くらい噛まないと食えませぬ。
味の方は安いだけあって、それなりの味だったけど、美味しくいただきましたとさ。


Turn on the switch!
I waited for 30 minutes.
I checked volume of water, then turn off!
The brown rice is quite hard which was similar to what is eaten by me as a child.
I need to chewing minimum 30 times to eat it.
The taste is not so bad, because it's cheap.
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